Uusi alku - Israel ja seurakunta -risteily Tallinnaan

27.9.–28.9.

Vuotuinen Israel ja seurakunta -tapahtuma toteutetaan tänä vuonna Tallinnan laivalla ja  Olevisten kirkossa. Ohjelmassa on raamattuluentoja, Israel-juhla, musiikkia, rukousta, yhdessäoloa. Koronasta johtuen risteilymme ohjelma on muuttunut. Israelin ja Suomen välisten matkustusrajoitusten vuoksi Viktor Kalisherin tulo on hyvin epävarma. Hän on kyllä varannut ajan Suomen vierailua varten ja tulee mielellään risteilylle, jos se on mahdollista. Terveiset Viktorilta. Olemme muokanneet ohjelmaa rukouspainotteisemmaksi.

Kokeneen raamatunopettajan Reijo Telarannan luennot käsittelevät rukousta Danielin 9. luvun hengessä. Tarkoituksemme on rukoilla matkalla, ei vain puhua rukouksesta.

Mukana: Reijo Telaranta, Peeter Vösu, muusikot Jarmo Pippola ja Jarmo Majamaa, Sari Pennanen, koordinaattorina Pentti Holi.

Uutta vuotta 5781, pasuunan puhallusjuhlaa (rosh hashana) vietetään 19. - 20.9. ja suurta sovituspäivää (jom kippur) 28.9. Näiden päivien välistä aikaa kutsutaan kymmeneksi parannuksen päiviksi (hajamim hanoraim). Viikon kestävä lehtimajanjuhla (sukkot ja simchat tora) alkaa 3.10.

Jokaisella juhlalla on syvällinen hengellinen sanoma, johon perehdytään Raamatun ja perinteisen tapakulttuurin avulla. Uuden vuoden pasuunan puhalluksessa voi kuulla fanfaarin juhlavuutta, mutta myös pyhän Jumalan herätyssoiton. Uskonnolliset juutalaiset juhlivat uutta vuotta taskut nurin käännettyinä. Elämä halutaan putsata kaikesta roinasta ja liasta viimeistä taskun sopukkaa myöten.

Israelilla on laupias Jumala, joka ”armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen.” Jom kippurina sovitetaan kansan synnit ja matkaa saadaan jatkaa syntikuormista vapautettuina iloisin mielin. Lehtimajanjuhla on juhlista riemullisin. Joka ei ole nähnyt tuon juhlan iloa, ei tiedä, mitä ilo on.  » Katso kaikki tapahtumat tapahtumakalenterista