Sovintoon hankalien tunteiden kanssa

6.3.–8.3.

Sovintoon elämän kanssa -viikonloput

Sovintoon hankalien tunteiden kanssa

Aika: 6. - 8.3.2020  Paikka: Oronmyllyn loma- ja kurssikeskus

Joskus elämän tekee raskaaksi epäsopu omien tunteitten kanssa. Hankalat tunteet vievät voimia. Haluaisimme elää aidompaa elämää, mutta paha olo tai tukkoiset tunteet sitovat.

Tunteet ovat Jumalan luoma "antennijärjestelmä", joka kertoo mitä meille kuuluu. Tunteet vaikuttavat elämäämme yllättävän paljon. Hankalia tunteita ei voi hallita käskemällä tai komentamalla. Tunteitten torjuminen saa aikaan pahaa jälkeä. Siksi tunne-elämän tervehtyminen on yksi hyvinvointimme avain.

Hankalien tunteiden kohtaamisen peruslähtökohtia  ovat kaipaukset ja pettymykset. Niihin lähdemme tutustumaan tässä viikonlopussa. Saamme havaita, että pettymyksien kohtaaminen voi johtaa syvempään Jumalan tuntemiseen.

Viikonlopun tavoitteena on oppia ymmärtämään tunnemekanismejamme, tunnistaa tunnelukkoja, kohdata hankalia tunteita, kuulostella Jumalan luomissuunnitelmaa tunteittemme alueella, oppia ymmärtämään tunteitten viesti, tutustua Jumalan tunteisiin ja suuntautua kohti tunne-elämän tervehtymistä ja kohti aidompaa tunne-elämää, minkä Jumala on meille alunperin tarkoittanut.

Viikonloppu on tarkoitettu henkilökohtaisesta työskentelystä kiinnostuneille ja sielunhoitotyötä tekeville. Osallistuminen edellyttää kokoaikaista mukanaoloa.

Kouluttajana sosiaalipsykolofi ja psykoterapeutti Saara Kinnunen. Musiikissa säestää Irene Repo.

Saara Kinnunen on psykoterapeutti ja on toiminut perheneuvojana Vaasan seurakuntayhtymän perheasian neuvottelukeskuksessa. Hän kirjoittanut lukuisia perhettä, kasvatusta, ihmissuhteita ja sielunhoitoa käsitteleviä kirjoja. Sovintoon elämän kanssa -kirja myötäilee viikonlopun teemoja.

OHJELMA:

Perjantai 6.3.

17 - 18 Päivällinen

18 Kun on tunteet – mistä tunteissa on kysymys - elämän syvimmät kaipuut ja tunteet

20.30 - 22 Iltapala

 

Lauantai 7.3.

8 - 9 Aamiainen

9 Suojautuminen pettymyksen kivussa ja torjutut tunteet

11.30 – 12.30 Lounas

13 Sydämen kivun monet kasvot; häpeä, halveksunta ja syyllisyys

14.30 – 15 Kahvi

15 Itsetuntemuksen syventäminen. Työskentelyä itseni kanssa ja mahdollisuus henkilökohtaiseen sielunhoitoon ja esirukoukseen

16.30 – 17.30 Päivällinen

18 Sovintoon hankalien tunteiden kanssa. Uutta luovan Jumalan kohtaaminen

20 - 22 Iltapala + saunat

 

Sunnuntai 8.3.

8 - 9 Aamupala

9 Arjen hankalat tunteet

11.30 Lounas ja päätöskahvi

 

Muutokset mahdollisia. Ilmoittauduthan viimeistään 23.2.2020, kiitos.

 

Olet lämpimästi tervetullut kohtaamaan elämän kipupisteitä turvallisessa ympäristössä, pääsemään sovintoon hankalien tunteiden kanssa!  » Katso kaikki tapahtumat tapahtumakalenterista