Lumi Suomen luonnossa, Luontoakatemia

6.3.–8.3.

 

        Puolukoita lumen alla, Kuva Robin Lundell

Oron Luontoakatemia-kurssi:

Lumi Suomen luonnossa 6.-8.3.2019
Kurssilla tutustutaan lumeen Suomessa. Tavoitteena on ymmärtää lumen rooli osana veden kiertokulkua, luonnon elämää ja yhteiskuntaa. Kurssilla opitaan tekemään peruslumimittauksia esimerkiksi kattojen lumikuormien arviointia varten sekä hakemaan tietoa paikallisista lumioloista. Aiheina on muun muassa lumi pellolla, metsässä ja jäällä sekä lumi ihmisen yhteiskunnassa ja muuttuvat lumitalvet. Kurssiin kuuluu luentoja, keskusteluja ja työskentelyä ryhmissä. Parikkalan Oronmyllyn lähiympäristössä tapahtuva maastotyöskentely on tärkeä osa kurssia.

 

 

 

Kurssin opettaa dosentti, Lapin yliopiston tutkija Sirpa Rasmus, jolla on yli 20 vuoden kokemus lumen tutkimuksesta ja lumen fysiikan ja ekologian opetuksesta.

Kurssin opetuspaketin hinta on 210 €. Oronmyllyllä on saatavissa eri hintaista majoitusta, joista voit tiedustella Oronmyllyn toimistosta Puh. 0400 793 441, toimisto@oronmylly.fi. Ruokailupaketti 40 €/hlö/vrk. Ilmoittautuminen toimistoon viimeistään pe 15.2.2019. Kurssille voidaan ottaa vain 20 oppilasta!
Tiedustelut Luontoakatemian koordinaattori timohuttula829@gmail.com tai 040-5322560

 

 

 

Lisätietoja kurssin tavoitteista ja sisällöstä klikkaamalla tästä (avautuu PDF tiedostoon)

Ilmoittaudu tästä  » Katso kaikki tapahtumat tapahtumakalenterista