TIEDOTE

Hanna Räsäsestä Oronmyllysäätiön uusi puheenjohtaja

Hanna Räsänen, 46, on valittu Oronmyllysäätiön hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi. Oronmyllyn kurssi- ja leirikeskusta (www.oronmylly.fi) Parikkalassa hallinnoiva säätiö kutsui Räsäsen tehtävään yksimielisesti.

-          Otan haastavan tehtävän vastaan luottamuksesta kiitollisena. Tehtävään voi ryhtyä vain ystävien rukouksen kannattelemana, toteaa Lähetysyhdistys Kylväjän kehittämispäällikkönä toimiva Räsänen.

Räsäsen kokemuksen mukaan Oronmylly on paikka, jossa lapset, nuoret ja aikuiset saavat vahvistua kristillisessä identiteetissään. Räsänen koetteli aikanaan siipiään kristittynä ja vastuunkantajana Oronmyllyn poikien ja tyttöjen suurleirin yhteydessä yli 20 vuoden ajan.

-          Ilman tätä kokemusta en olisi se ihminen, joka nyt olen, toteaa keväällä Oronmyllylle vuosien tauon jälkeen säätiön hallituksen jäseneksi palannut Räsänen.

Oronmyllyn yli viidenkymmen toimintavuoden aikana tuhannet kristityt ovat uhranneet taitojaan ja varojaan arvokkaista luontokohteistaan tunnetun keskuksen hyväksi. Useita satoja tuhansia kävijöitä on löytänyt Oronmyllyllä elämälleen uutta rohkaisua ja suuntaa.

-          Aivan tavalliset miehet ja naiset ovat mahdollistaneet tämän kaiken. Jotain ainutlaatuista tapahtuu siellä, missä kristityt sallivat kokemansa hyvän virrata eteenpäin toisille, kuvaa Räsänen Oronmyllyn kokemaa siunauksen ketjua.

Räsäsen toiveena on, että hyvän jakamisen perinne jatkuu nuorissa ikäpolvissa:

-          Kutsun Orolla hyviä hetkiä kokeneita mukaan rakentamaan Oronmyllyn tulevaisuutta ja sitä kautta jättämään jälkeä, joka ei katoa. Olemme osa Jumalan valtavaa lahjojen antamisen ja vastaanottamisen kokonaisuutta. Haasteita on, mutta niistä selviäminen kasvattaa yhteistä uskoa ja tuo syvää, ennalta arvaamatonta iloa, ennakoi Räsänen.

Erityisesti Hanna Räsästä lämmittää todistaa hetkiä, jolloin kristityt kohtaavat toisensa uutta yhteyttä luovalla tavalla. Syntyy ilmapiiri, jossa ensi kertaa paikalle tulleenkin on helppo olla, uskoo Räsänen.

Maatilalta Joensuun Kiihtelysvaarasta kotoisin olevaa Räsästä puhuttelee Oronmyllyn historia tunnettuna Karjalan myllykeskuksena. Isännät matkasivat myllylle jyväkuormineen ja palasivat kotiin jauhot mukanaan.

-          Oronmylly on edelleen paikka, jossa kuultu ja koettu Jumalan sana muuntuu arjen ravinnoksi aivan erityisellä tavalla, kuvaa Räsänen Oronmyllyn yhteyttä juuriinsa.

Vuonna 2017 perustettu Oronmyllysäätiö jatkaa Kansan Raamattuseuran vuodesta 1962 alkanutta toimintaa Oronmyllyllä. Säätiön tarkoituksena on edistää Jumalan valtakunnan työtä Raamatun ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon tunnustuksen pohjalta. Toiminta tähtää ihmisen hengelliseen, henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Tapahtumia kaikenikäisille järjestetään yhteistyössä seurakuntien, järjestöjen ja muiden tahojen kanssa. Tulevan vuoden uutuus on alansa ammattilaisten pitämät luontoakatemiakurssit. Majoitustiloja on talvisin 80 henkilölle, kesällä 130. Toimintaa tukee Oronmyllyn ystävät ry.

Lemiläinen Hanna Räsänen, MM, aloittaa Oronmyllysäätiön puheenjohtajana vuoden 2019 alusta.

Oronmyllyn joulusta ja muusta tulevasta toiminnasta voi lukea osoitteesta www.oronmylly.fi

Tiedustelut:

Hanna Räsänen, 040 720 9242, hrasanen92@gmail.com

Arto Valkeapää, 040 064 1894, toimitusjohtaja, arto.valkeapaa@oronmylly.fi

Oronmyllysäätiö sr esittely:

Säätiö on perustettu v. 2016, ja se merkittiin säätiörekisteriin  22.12. Säätiön toiminta alkoi vuoden 2017 alusta.

Säätiö jatkaa Kansan Raamattuseuran jo vuodesta 1962 alkanutta toimintaa Oronmyllyllä. Säätiö ylläpitää Oronmyllyn kurssi- ja leirikeskusta Parikkalassa. Säätiön peruspääomana ovat säätiötä perustettaessa sille luovutetut Oronmylly- ja Katiskaniemi -nimiset kiinteistöt rakennuksineen.

Säätiön tarkoituksena on Pyhän Raamatun ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon tunnustuksen pohjalta toimia Jumalan valtakunnan työn edistämiseksi. Lisäksi säätiö toimii sosiaalisen oikeudenmukaisuuden toteuttamiseksi yhteistyössä seurakuntien, kuntien, järjestöjen, yhdistysten ja muiden yhteisöjen kanssa. Toiminta tähtää ihmisen hengelliseen, henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Työ tapahtuu eri ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten parissa. Hengellistä, henkistä, fyysistä hyvinvointia lisääviä tapahtumia järjestetään yhteistyössä seurakuntien ja muiden säätiön tarkoituksensa mukaisten tahojen kanssa. Tärkeimmät yhteistyötahot ovat  Oron ystävät ry ja Kansan Raamattuseuran säätiö.

Säätiö järjestää yleisiä varainkeräyksiä toimintansa tukemiseksi ja voi myös harjoittaa julkaisutoimintaa.

Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa säätiön hallitus, johon kuuluu 6-9 kolmeksi vuodeksi kerrallaan valittua jäsentä. Lisäksi hallituksen kokouksiin osallistuu säätiön hallituksen valitsema toimitusjohtaja, joka valmistelee, esittelee ja panee täytäntöön hallituksen käsittelemät asiat.

Säätiön hallitus:

        Salli Anttonen           Parikkala       
        Jari Berg                     Lappeenranta                                                                                            
        Annikki Siren             Taipalsaari
        Matti Karjalainen      Mikkeli         
        Erkki Kosonen           Savonlinna
        Heini Meuronen       Parikkala      
        Hanna Räsänen         Lemi

        Esa Repo                    Kerava         
        Jouko Siitonen            Ruokolahti, varapuh.joht.