TULOSSA TAPAHTUMIA:

 

Ensi kesänä Oron Riparille ⛪️
HEI!
YHDELLÄ NUORELLA ON MAHDOLLISUUS OSALLISTUA VUODEN 2022 RIPARILLE TUETTUUN TARVEHARKINTAAN PERUSTUEN.
Mikäli koet, että juuri sinä voisit olla tuo nuori, ota yhteyttä toimisto@oronmylly.fi .

Luottamus - Ritva Kosonen

Käy, Herra Jeesus, luokseni, tee sydämeeni majasi. Se täytä, Jeesus, armolla ja asu aina minussa. (virrestä 2)

Oron rukousapu

Lukuisat ihmiset ovat saaneet lepoa, virkistystä, esirukousta, sielunhoitoa ja luotettavaa opetusta Oronmyllyllä. Tämän vuoksi jotkut ehkä haluaisivat myös puhelimitse sellaista keskustelu- tai esirukousapua, joka on heille tuttua Oronmyllyltä. Tällaista tarvetta varten on perustettu Oronmyllyn sielunhoitopuhelin. Sen numero on +358 41 313 1724

Aluksi palvelu toimii pääsääntöisesti siten, että voit jättää tuon numeron puhelinvastaajaan joko soittopyynnön tai lyhyen esirukouspyynnön. Voit myös lähettää tekstiviestin, joka sisältää esirukouspynnön tai yhteydenottopyynnön, jolloin sielunhoitopuhelimen päivystäjä ottaa lähettäjään yhteyttä. Esirukouspyynnöt käsitellään lisäksi luvallasi Oronmyllyllä kokoontuvissa pienryhmissä, jumalanpalveluksissa tai muissa tilaisuuksissa. Sielunhoitopuhelimeen voi kuka tahansa soittaa nimettömänä. Tämän palvelun piiriin liittyvä viestittely ja keskustelut ovat luottamuksellisia ja salassapitovelvollisuuden alaisia. Sielunhoitopuhelimen päivystäjinä toimivat vapaaehtoiset, tehtävään koulutetut henkilöt.

Toivotamme jokaiselle siunausta ja varjelusta.

Luotamme Jumalaan ja Hänen johdatukseensa tänäänkin. Olisiko nyt aikaa pysähtyä, rukoilla ja kuulostella, mihin meitä johdatetaan?

Mainio matkaopas on Raamattu, elämän Sana, jossa Jumala puhuu meille. Meillä on iankaikkisen elämän toivo, joka perustuu Jumalan itsensä, Jeesuksen Kristuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen. "Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan." (Luuk. 19:10) "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva." (Room. 10:9)

Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin:
»Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.»
Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta.
Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla.
Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.
Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää. (Ps. 91: 1-6)

Turvallista matkaa! Tässä muutamia linkkejä tutustuttavaksesi:

https://lastenkirkko.fi/

Raamattu https://www.bible.com/fi/

Kirkon vanhoja rukouksia

Oronmyllyn YouTube-kanava (linkki)

Kannattaa tilata kanava, niin pysyt ajan tasalla uusista julkaisuista.

Katso tästä linkistä: "Raamattu laulaa Orolla"-ohjelmassa Raija Bopp laulaa Sanaa

 

Polku kuljettavissa - lumikenkiä vuokrattavissa   Jouluaamu (mp4).

Oletko jo nähnyt tuon YouTube-kanavaltamme löytyvän videotervehdyksemme? Se on kuvattu Oronmyllyn talvimaisemissa. Siellä kulkee tuo taulujen viitoittama polku, joka alkaa heti piha-alueelle saavuttaessa laskeutuen tietä tai päärakennuksen luona olevia portaita pitkin Myllytuvalle, jatkuen tällä hetkellä sähkösaunalle ja sieltä takaisin Myllytuvan ohi, Myllyrakennuksen läpi, Ranta-aitan kuistin kautta Vironperän laavulle.

Anja Anttonen  in Memoriam 1941-2021

Anja Anttonen tuli monelle Orolla kävijälle läheiseksi ja rakkaaksi ihmiseksi. Aate-Pekka Anttonen, Oronmyllyn lahjoittaja, oli Anjan setä. Seuraavassa muutamien ihmisten muistoja Anjasta.

Anjan sisko Lilja Elorinne (os. Anttonen) kertoo, että esikoisena Anja huolehti sisaruksistaan.  Hän piti iltarukouksia ja muutenkin huolehti evankeliumin esillä olosta kotona vanhempien apuna. Anja sai kodinperintönä käsityötaidon, jota hän aktiivisesti käytti monien hyväksi. Kansakoulun opettajaksi hän valmistui Kajaanin opettajaseminaarista.  Pian valmistumisensa jälkeen hän sai kutsun lähetystyöhön Suomen Lähetysseuran puitteissa. Hän toimi Angolassa ja Namibiassa kahdessa jaksossa vuosina 1971- 1993 sekä myös opettajana Parikkalan seudulla. Hänen tehtävänsä Afrikassa liittyivät erityisesti lasten opettamiseen ja käsityötaidon välittämiseen.

Irja Soikkeli Savonlinnasta oli samaan aikaan Ambomaalla, kun Anja toimi opettajana suomalaisten lähettien koululla Namibian Swakopmundissa. Anja toimi myös Okavangolla. 1990-luvun alussa Irja ja Anja asuivat yhdessä Engelassa Ambokirkon kurssikeskuksessa ja toimivat käsityön opettajina suntioille ja käsityöpiirien vetäjille Ambokirkon ompelimossa. ’Anja oli tavattoman työteliäs ja tunnontarkka. Hän odotti myös muilta samanlaista asennetta työhön. Toisaalta Anja oli lempeä ja hyvin ihmisystävällinen. Hän ystävystyi ambolaisten kanssa ja opetti heitä mielellään heidän omilla kielillään. Hänen johdollaan toimi myös ompelupiiri. Kansanopistossa opetti keittotaitoa, taloustaitoa ja käsitöitä.  Anja oli myös taitava laulaja ja sillä paljon käyttöä lähetystyössä.’, muistelee Irja. Anjan tuotteista Irjan mieleen jäivät monet kirkkotekstiilit, joita Anja alueen uusia kirkkoja kaunistamaan. Myös Oronmyllyn Jyväkirkon alttarivaatteet ovat Anjan tekemiä.

Toimitusjohtaja Sari Pennanen muistelee ensitapaamistaan Anjan kanssa. ’Anja sattui olemaan pihalla, kun tulin ensimmäistä kertaa Orolle. Hänen lempeä ja keskittynyt tapansa kohdata minut antoi heti hyvän olon. Koin olevani tosi tervetullut’. Anja oli hyvä kasvien ja kukkien hoitaja. Myllyrakennuksenkin ympärillä on monta Anjan tuomaa kaunista kukkaa. Myös Oron Jyväkirkon kellotornin juurella olevat kukat ovat Anjan tuomia.’, kertoo Sari.

Timo Huttula sai aikoinaan Anjalta historiatietoa Oronmyllyltä. Hän oli kerännyt muistiin vuosisataisia merkkejä muun muassa Oron seudun ortodoksikohteista, jotka muuten olisivat jääneet unholaan. Näinkin hän osoitti rakkauttaan Oroa ja sen toimintaa kohtaan.

Anja teki ahkerasti erilaisia myyntituotteita Oron kanttiiniin. Luovasti hän toimi myös kierrätystalouden edustajana tekemällä kahvipaketeista erilaisia koreja ja kasseja. Anja jaksoi vielä sairasvuoteellaan tehdä käsitöitä.

Anja siunataan 20.11. haudan lepoon lähiomaisten läsnä ollessa. Hänen hautansa tulee olemaan Parikkalan hautausmaalla.

Kiitollisuudella Anjaa muistaen,

Timo Huttula

Oron Ystävät ry:n pj.

Jyväkirkon korjaus

Jyväkirkko sai kauniin ilmeen ja raikkaan sisäilman.

Korjaustyöt jatkuvat ainakin marraskuun loppuun, ja jälleen keväällä 2022.

Jyväkirkon uusi elämä -diasarja, päivitetty 22.10.2021

 

Kotimaanapu käynnisti 18.10. joulukeräyksen vähävaraisten suomalaisten auttamiseksi vuoden loppuun asti. Jouluruoka-avustuksiin suunnattavat varat kerätään yksityisiltä lahjoittajilta ja yrityslahjoituksina Kotimaanapu.fi-hyväntekeväisyyspalvelussa.

Joulukeräyksen avulla järjestetään vähävaraisten jouluruokailuja sekä jaetaan ruokakasseja ja ruokalahjakortteja vähävaraisille kautta maan. Avustustyö toteutetaan seurakuntien diakoniatyön kautta.

SiunEnkeli

Ystävien hallitus on päättänyt käynnistää SiunEnkeli-toiminnan vähävaraisten tukemiseksi niin, että he voivat osallistua Oronmyllyn tapahtumiin. Tarvetta on esimerkiksi lapsiperheiden osallistumisen tukemiseen. Voit ilmoittautua toimistoon puh. 0400 793 441 tai toimisto@oronmylly.fi tuen saajaksi tai tukijaksi ja kertoa, että haluat kustantaa jonkun tai joidenkin henkilöiden osallistumisen esimerkiksi jouluun tai lastenleirille. Voit ilmoittaa myös muunlaisesta osallistujien tukemisesta. Toimistosta ilmoitetaan sitten sinulle milloin ja ketä voit tukea. Tukisumman ja tukitapausten määrän voit itse valita.

Oronmyllyn 60 v.- juhlakalenteri vuodelle 2022 omaan käyttöön seinälle tai lahjaksi!

Kalenterin luontokuvat ja Erkki Lemisen runot ovat hieno ja puhutteleva kokonaisuus. Kalenterin hinta 20€. Postitettaessa lisätään hintaan toimituskulut. Tuotolla tuetaan Jyväkirkon korjauksen loppuun saattamista.

Tilaukset ja tiedustelut toimisto@oronmylly.fi tai puhelimitse10-14 arkisin 0400 793 441.

HENGELLISTÄ KIRJALLISUUTTA

Myymälästämme voi ostaa kirjoja, cd-levyjä ja Oronmyllyn toimintaa tukevia tuotteita tapahtumien yhteydessä, sekä erikseen sovittuna ajakohtana henkilökunnan ollessa paikalla.

Voimme myös postittaa tuotteimme!

Oron Ystävät ry

Avaa tästä 27.7.2021 julkaistu ORON YSTÄVÄT KESÄTIEDOTE

Puheenjohtaja Timo Huttulan kesätervehdys "muutokset mahdollisia"

Marita Hakulinen on aloittanut uutena Oron ystävät ry:n rahastonhoitajana. Vastuukapulan ojensi Orolla ystävien pitkäaikainen rahastonhoitaja Jouko Tykkyläinen. Suuret kiitokset Joukolle ja lämmin tervetulotoivotus Maritalle.

KLIKKAA YLÄPUOLELLA OLEVAA ORON YSTÄVÄ- LEHDEN KANSIKUVAA JA PÄÄSET LUKEMAAN UUSIMMAN 3-2021 LEHDEN, OLE HYVÄ!

Oron ystävät ry tukee Oron toimintaa
Oron ystävät ry:n pankkiyhteys: 
IBAN: FI7841082340010197  BIC: HELSFIHH

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan joulutervehdys [mp4-video]

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan syystervehdys [mp4-video]

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan kesätervehdys [mp4-video]

Oron ystävistä löydät lisätietoa täältä.

Rahankeräysluvan saaja: Oron ystävät ry. Myöntäjä: Poliisihallitus,
nro RA/2021/1103. Keräys: 2.9.2021 alkaen. Varojen käyttö: Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa järjestettävien tapahtumien toteuttamiseksi, kiinteistöjen kunnossa- ja ylläpitoon sekä irtaimiston hankintaan ja ylläpitoon, sekä lähialueen virkistyskäytössä olevien ulkoilualueiden parantamiseen. Rahankeräystilit FI78 4108 2340 0101 97, ITELFIHH FI27 ja 4108 0010 4426 25, ITELFIHH

Oronmyllyn tulevia kirkkopyhiä ja vierailuja

Haluatko kutsua meidät vierailulle yhteisöösi? Ota rohkeasti yhteyttä, sovitaan teille sopiva vaihtoehto.

Tapahtumat

Oronmyllyllä järjestetään vuoden aikana paljon tapahtumia. Tiloja ja maastoa riittää, joten kerro meille oma tapahtumaideasi. Voit myös jättää tarjouspyynnön omille juhlille tai vaikka yrityksen virkistyspäiville. 

Alla linkkejä seuraaviin tapahtumiin. Tervetuloa mukaan! Huomioimme koronarajoitukset.


» Tutustu kaikkiin tapahtumiin tapahtumakalenterissa

Tervetuloa Oronmyllylle!

Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa järjestetään erilaisia kristillisiä tapahtumia ympäri vuoden. Oronmylly palvelee myös retkeilijöitä ja majoittujia.

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan kuuluisasta Oron hengestä! Se tarkoittaa vieraanvaraisuutta, armollista leppoisuutta, jossa on tilaa hengittää. Hengellisen pitopöydän lisäksi meillä on katettuna myös Oron keittiön mainiot antimet!

Oronmylly sijaitsee Parikkalan Särkisalmella, kirkasvetisten lampien ja korkeiden harjujen tuntumassa. Etelä-Karjalan ainutlaatuinen luonto tarjoaa mahtavan ympäristön retkeilijöille, hiihtäjille, matkailijoille tai muuten vain luonnonrauhaa etsiville. Oronmyllyn rauhallisessa ympäristössä myös yksityistilaisuudet, koulutukset ja kokoukset saavat arvoisensa puitteet.

Järjestämme yksityistilaisuuksia toiveidenne mukaan.

Tule Oronmyllylle viettämään virkistyspäivää, syntymäpäiviä, häitä, muistotilaisuutta tai vaikka sukukokousta. Laitathan kyselyä sähköpostiin tai soita meille, niin räätälöidään teille sopiva paketti. 

Puh. 0400 793441

toimisto@oronmylly.fi

Voit myös tilata Ravintola Myllymuorin laadukkaasta juhlapalvelusta ruuat pitoihin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoa klikkaamalla tästä.

 

*****************************************************************************************

TEKSTIVIESTILAHJOITUKSET ORONMYLLYSÄÄTIÖLLE

LAHJOITA 10€, lähetä tekstiviesti 10 ORONTUKI numeroon 16588 
LAHJOITA 20€, lähetä tekstiviesti 20 ORONTUKI numeroon 16588 
LAHJOITA 40€, lähetä tekstiviesti 40 ORONTUKI numeroon 16588 

Rahankeräyslupa 29.04.2021 RA/2021/550, luvan myöntäjä Poliisihallitus,
voimassa 29.4.2021 alkaen, luvan saaja ja keräyksen toimeenpanija Oronmyllysäätiö sr.

Kerätyt varat käytetään hakija sääntöjen mukaiseen yleishyödylliseen toimintaan. Varoilla katetaan mm. lasten, nuorten, perheiden ja eri sukupolvien yhteisistä päiväja viikonlopputapahtumista, useamman päivän lyhytkursseista sekä eri-ikäisten henkistä, hengellistä ja ruumiillista hyvinvointia lisäävää monipuolista ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta toteuttavasta viriketoiminnasta ja koulutuksesta syntyviä kustannuksia ( mm. ruokahuollosta, tapahtuman vastuuhenkilöiden majoituksista, ruokailuista ja matkakuluista, mahdollisista opetuspalkkioista, sähköstä, lämmityksestä ja av-tekniikasta sekä ohjelmissa tarvittavista materiaaleista ja kalustosta). Leirejä järjestetään esimerkiksi lapsille ja perheille, tapahtumissa ja kursseilla opiskellaan esimerkiksi Raamattua, lintuvalokuvausta, taiteen eri muotoja, kieltä, tansseja ja ruoanlaittoa. Kerätyillä varoilla tuetaan myös tarvehankinnan perusteella vähävaraisten osallistumista tapahtumiin ja musiikkiharrastusryhmän toimintaa. Lisäksi kerätyillä varoilla ylläpidetään ja korjataan kiinteistöjä Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa siltä osin kun niitä käytetään yleishyödylliseen toimintaan. Varoja käytetään erityisesti kokoontumistilan, ns. kirkkotilan korjaamiseen.

Keräystili: FI 94 4108 0011 1039 29.

******************************************************************************************

TILIYHTEYSTIEDOT 

Oronmyllysäätiö sr

OSUUSPANKKI                         FI39 5326 0020 0578 95

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ      FI94 4108 0011 1039 29

KOLEHTITILITYSTEN VIITE      20527