TULOSSA TAPAHTUMIA:

Miestenpäivät
22.10.–24.10.

Tarkempi miestenpäivien ohjelma avautuu tästä, ole hyvä!

________________________________________________

OPEN ORO Antti Aaltosen

muistojuhla 24.10.

Musiikkia, Messu ja Muistojuhla

Lisätietoja tästä linkistä

________________________________

Luottamus - Ritva Kosonen

Käy, Herra Jeesus, luokseni, tee sydämeeni majasi. Se täytä, Jeesus, armolla ja asu aina minussa. (virrestä 2)

Oron rukousapu

Lukuisat ihmiset ovat saaneet lepoa, virkistystä, esirukousta, sielunhoitoa ja luotettavaa opetusta Oronmyllyllä. Tämän vuoksi jotkut ehkä haluaisivat myös puhelimitse sellaista keskustelu- tai esirukousapua, joka on heille tuttua Oronmyllyltä. Tällaista tarvetta varten on perustettu Oronmyllyn sielunhoitopuhelin. Sen numero on +358 41 313 1724

Aluksi palvelu toimii pääsääntöisesti siten, että voit jättää tuon numeron puhelinvastaajaan joko soittopyynnön tai lyhyen esirukouspyynnön. Voit myös lähettää tekstiviestin, joka sisältää esirukouspynnön tai yhteydenottopyynnön, jolloin sielunhoitopuhelimen päivystäjä ottaa lähettäjään yhteyttä. Esirukouspyynnöt käsitellään lisäksi luvallasi Oronmyllyllä kokoontuvissa pienryhmissä, jumalanpalveluksissa tai muissa tilaisuuksissa. Sielunhoitopuhelimeen voi kuka tahansa soittaa nimettömänä. Tämän palvelun piiriin liittyvä viestittely ja keskustelut ovat luottamuksellisia ja salassapitovelvollisuuden alaisia. Sielunhoitopuhelimen päivystäjinä toimivat vapaaehtoiset, tehtävään koulutetut henkilöt.

Toivotamme jokaiselle siunausta ja varjelusta.

Luotamme Jumalaan ja Hänen johdatukseensa tänäänkin. Olisiko nyt aikaa pysähtyä, rukoilla ja kuulostella, mihin meitä johdatetaan?

Mainio matkaopas on Raamattu, elämän Sana, jossa Jumala puhuu meille. Meillä on iankaikkisen elämän toivo, joka perustuu Jumalan itsensä, Jeesuksen Kristuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen. "Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan." (Luuk. 19:10) "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva." (Room. 10:9)

Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin:
»Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.»
Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta.
Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla.
Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.
Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää. (Ps. 91: 1-6)

Turvallista matkaa! Tässä muutamia linkkejä tutustuttavaksesi:

https://lastenkirkko.fi/

Raamattu https://www.bible.com/fi/

Kirkon vanhoja rukouksia

Oronmyllyn YouTube-kanava (linkki)

Kannattaa tilata kanava, niin pysyt ajan tasalla uusista julkaisuista.

Katso tästä linkistä: "Raamattu laulaa Orolla"-ohjelmassa Raija Bopp laulaa Sanaa

 

Polku kuljettavissa - lumikenkiä vuokrattavissa   Jouluaamu (mp4).

Oletko jo nähnyt tuon YouTube-kanavaltamme löytyvän videotervehdyksemme? Se on kuvattu Oronmyllyn talvimaisemissa. Siellä kulkee tuo taulujen viitoittama polku, joka alkaa heti piha-alueelle saavuttaessa laskeutuen tietä tai päärakennuksen luona olevia portaita pitkin Myllytuvalle, jatkuen tällä hetkellä sähkösaunalle ja sieltä takaisin Myllytuvan ohi, Myllyrakennuksen läpi, Ranta-aitan kuistin kautta Vironperän laavulle.

Jyväkirkon korjaus

Jyväkirkko sai kauniin ilmeen ja raikkaan sisäilman.

Korjaustyöt jatkuvat ainakin marraskuun loppuun, ja jälleen keväällä 2022.

Jyväkirkon uusi elämä -diasarja, päivitetty 30.9.2021

 

Kartoitus Etelä-Karjalan esteettömistä luontokohteista

Oronmyllysäätiö on mukana LuLu-hankkeessa. Luonnon lumoa kaikille LuLu-hanke edistää esteetöntä luontoliikkumista ja -matkailua Etelä-Karjalanalueella. Hanketta rahoittaa Maaseuturahasto, sen hallinnoijana ja toteuttajana toimii LAB-Ammattikorkeakoulu. Hankkeen toiminta-aika on 2022 loppuun asti. Lisätietoa hankkeesta:https://lab.fi/fi/projekti/lulu-luonnon-lumoa-kaikille

Tällä kyselyllä haluamme kartoittaa kokemuksia esteettömistä ja yhdenvertaisista matkailu- ja luontopalveluista Etelä-Karjalan alueella. Lisäksi kuulemme mielellämme toiveita, minkälaisia esteettömiä kohteita voisi kehittää Etelä-Karjalaan. Mikäli sinulla herää kehittämisideoita tai haluat tehdä yhteistyötä asian tiimoilta, voit olla yhteydessä LuLu-tiimiin: luluhanke@lab.fi Vastaathan kyselyyn 31.10. mennessä. Lulu-hanke kiittää!

Linkki kyselyyn

 

Retkeilykuulumisia

VAELLUSTA OROLLE  - 

 JA PITKIN MAAILMAA

'Kesäkuun alussa on Orolle ilmestynyt pitkien matkojen vaeltajia. Eräs syy siihen on Tommi Lahtonen. Hän on erittäin kokenut vaeltaja, joka on kävellyt kymmenillä reiteillä eri puolella maailmaa. Tommi valitsi  Oronmyllyn etappipaikkaksi vaelluksellaan läpi itäisen Suomen Virolahdelta Nuorgamiin.

Hänen tarkoituksenaan on kehittää kiinnostava polkureitti, jota muutkin voivat vaeltaa. Oronmylly osuu hyvin matkan varrelle. Tommin reittejä seuraillen jo pari muutakin vaeltajaa on poikennut Orolla.

Tommin matkaa ja raportteja voit seurata linkistä: https://hazor.iki.fi/2021/suomi/.'

PYÖRÄILYÄ

ORONMYLLY ON OSA 86,8 KM PITKÄÄ

"Lintuinmaan pyöräilyreitti Parikkalassa" - RENGASREITTIÄ

Tarkempi reittiohje löytyy outdooractive.com sivulta tästä linkistä!

 

SiunEnkeli

Ystävien hallitus on päättänyt käynnistää SiunEnkeli-toiminnan vähävaraisten tukemiseksi niin, että he voivat osallistua Oronmyllyn tapahtumiin. Tarvetta on esimerkiksi lapsiperheiden osallistumisen tukemiseen. Voit ilmoittautua toimistoon puh. 0400 793 441 tai toimisto@oronmylly.fi tuen saajaksi tai tukijaksi ja kertoa, että haluat kustantaa jonkun tai joidenkin henkilöiden osallistumisen esimerkiksi jouluun tai lastenleirille. Voit ilmoittaa myös muunlaisesta osallistujien tukemisesta. Toimistosta ilmoitetaan sitten sinulle milloin ja ketä voit tukea. Tukisumman ja tukitapausten määrän voit itse valita.

Oronmyllyn 60 v.- juhlakalenteri vuodelle 2022 omaan käyttöön seinälle tai lahjaksi!

Kalenterin luontokuvat ja Erkki Lemisen runot ovat hieno ja puhutteleva kokonaisuus. Kalenterin hinta 20€. Postitettaessa lisätään hintaan toimituskulut. Tuotolla tuetaan Jyväkirkon korjauksen loppuun saattamista.

Tilaukset ja tiedustelut toimisto@oronmylly.fi tai puhelimitse10-14 arkisin 0400 793 441.

HENGELLISTÄ KIRJALLISUUTTA

Myymälästämme voi ostaa kirjoja, cd-levyjä ja Oronmyllyn toimintaa tukevia tuotteita tapahtumien yhteydessä, sekä erikseen sovittuna ajakohtana henkilökunnan ollessa paikalla.

Voimme myös postittaa tuotteimme!

ALLA OLEVASTA LINKISTÄ PÄÄSET TUTUSTUMAAN VAIKKAPA REIJO TELARANNAN BLOGISSA OLEVAAN KIRJA-ARVOSTELUUN "RISTIN SANA"-KIRJAN OSALTA.

BLOGI, REIJO TELARANTA

Oron Ystävät ry

Avaa tästä 27.7.2021 julkaistu ORON YSTÄVÄT KESÄTIEDOTE

Puheenjohtaja Timo Huttulan kesätervehdys "muutokset mahdollisia"

Marita Hakulinen on aloittanut uutena Oron ystävät ry:n rahastonhoitajana. Vastuukapulan ojensi Orolla ystävien pitkäaikainen rahastonhoitaja Jouko Tykkyläinen. Suuret kiitokset Joukolle ja lämmin tervetulotoivotus Maritalle.

UUSIN ORON YSTÄVÄ-LEHTI 2-21 AVAUTUU TÄSTÄ, OLE HYVÄ

Oron ystävät ry tukee Oron toimintaa
Oron ystävät ry:n pankkiyhteys: 
IBAN: FI7841082340010197  BIC: HELSFIHH

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan joulutervehdys [mp4-video]

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan syystervehdys [mp4-video]

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan kesätervehdys [mp4-video]

Oron ystävistä löydät lisätietoa täältä.

Rahankeräysluvan saaja: Oron ystävät ry. Myöntäjä: Poliisihallitus,
nro RA/2021/1103. Keräys: 2.9.2021 alkaen. Varojen käyttö: Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa järjestettävien tapahtumien toteuttamiseksi, kiinteistöjen kunnossa- ja ylläpitoon sekä irtaimiston hankintaan ja ylläpitoon, sekä lähialueen virkistyskäytössä olevien ulkoilualueiden parantamiseen. Rahankeräystilit FI78 4108 2340 0101 97, ITELFIHH FI27 ja 4108 0010 4426 25, ITELFIHH

Oronmyllyn tulevia kirkkopyhiä ja vierailuja

Haluatko kutsua meidät vierailulle yhteisöösi? Ota rohkeasti yhteyttä, sovitaan teille sopiva vaihtoehto.

Tapahtumat

Oronmyllyllä järjestetään vuoden aikana paljon tapahtumia. Tiloja ja maastoa riittää, joten kerro meille oma tapahtumaideasi. Voit myös jättää tarjouspyynnön omille juhlille tai vaikka yrityksen virkistyspäiville. 

Alla linkkejä seuraaviin tapahtumiin. Tervetuloa mukaan! Huomioimme koronarajoitukset.


» Tutustu kaikkiin tapahtumiin tapahtumakalenterissa

Tervetuloa Oronmyllylle!

Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa järjestetään erilaisia kristillisiä tapahtumia ympäri vuoden. Oronmylly palvelee myös retkeilijöitä ja majoittujia.

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan kuuluisasta Oron hengestä! Se tarkoittaa vieraanvaraisuutta, armollista leppoisuutta, jossa on tilaa hengittää. Hengellisen pitopöydän lisäksi meillä on katettuna myös Oron keittiön mainiot antimet!

Oronmylly sijaitsee Parikkalan Särkisalmella, kirkasvetisten lampien ja korkeiden harjujen tuntumassa. Etelä-Karjalan ainutlaatuinen luonto tarjoaa mahtavan ympäristön retkeilijöille, hiihtäjille, matkailijoille tai muuten vain luonnonrauhaa etsiville. Oronmyllyn rauhallisessa ympäristössä myös yksityistilaisuudet, koulutukset ja kokoukset saavat arvoisensa puitteet.

Järjestämme yksityistilaisuuksia toiveidenne mukaan.

Tule Oronmyllylle viettämään virkistyspäivää, syntymäpäiviä, häitä, muistotilaisuutta tai vaikka sukukokousta. Laitathan kyselyä sähköpostiin tai soita meille, niin räätälöidään teille sopiva paketti. 

Puh. 0400 793441

toimisto@oronmylly.fi

Voit myös tilata Ravintola Myllymuorin laadukkaasta juhlapalvelusta ruuat pitoihin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoa klikkaamalla tästä.

 

*****************************************************************************************

TEKSTIVIESTILAHJOITUKSET ORONMYLLYSÄÄTIÖLLE

LAHJOITA 10€, lähetä tekstiviesti 10 ORONTUKI numeroon 16588 
LAHJOITA 20€, lähetä tekstiviesti 20 ORONTUKI numeroon 16588 
LAHJOITA 40€, lähetä tekstiviesti 40 ORONTUKI numeroon 16588 

Rahankeräyslupa 29.04.2021 RA/2021/550, luvan myöntäjä Poliisihallitus,
voimassa 29.4.2021 alkaen, luvan saaja ja keräyksen toimeenpanija Oronmyllysäätiö sr.

Kerätyt varat käytetään hakija sääntöjen mukaiseen yleishyödylliseen toimintaan. Varoilla katetaan mm. lasten, nuorten, perheiden ja eri sukupolvien yhteisistä päiväja viikonlopputapahtumista, useamman päivän lyhytkursseista sekä eri-ikäisten henkistä, hengellistä ja ruumiillista hyvinvointia lisäävää monipuolista ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta toteuttavasta viriketoiminnasta ja koulutuksesta syntyviä kustannuksia ( mm. ruokahuollosta, tapahtuman vastuuhenkilöiden majoituksista, ruokailuista ja matkakuluista, mahdollisista opetuspalkkioista, sähköstä, lämmityksestä ja av-tekniikasta sekä ohjelmissa tarvittavista materiaaleista ja kalustosta). Leirejä järjestetään esimerkiksi lapsille ja perheille, tapahtumissa ja kursseilla opiskellaan esimerkiksi Raamattua, lintuvalokuvausta, taiteen eri muotoja, kieltä, tansseja ja ruoanlaittoa. Kerätyillä varoilla tuetaan myös tarvehankinnan perusteella vähävaraisten osallistumista tapahtumiin ja musiikkiharrastusryhmän toimintaa. Lisäksi kerätyillä varoilla ylläpidetään ja korjataan kiinteistöjä Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa siltä osin kun niitä käytetään yleishyödylliseen toimintaan. Varoja käytetään erityisesti kokoontumistilan, ns. kirkkotilan korjaamiseen.

Keräystili: FI 94 4108 0011 1039 29.

******************************************************************************************

TILIYHTEYSTIEDOT 

Oronmyllysäätiö sr

OSUUSPANKKI                         FI39 5326 0020 0578 95

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ      FI94 4108 0011 1039 29

KOLEHTITILITYSTEN VIITE      20527