Luottamus - Ritva Kosonen

Käy, Herra Jeesus, luokseni, tee sydämeeni majasi. Se täytä, Jeesus, armolla ja asu aina minussa. (virrestä 2)

Oron rukousapu

Lukuisat ihmiset ovat saaneet lepoa, virkistystä, esirukousta, sielunhoitoa ja luotettavaa opetusta Oronmyllyllä. Tämän vuoksi jotkut ehkä haluaisivat myös puhelimitse sellaista keskustelu- tai esirukousapua, joka on heille tuttua Oronmyllyltä. Tällaista tarvetta varten on perustettu Oronmyllyn sielunhoitopuhelin. Sen numero on +358 41 313 1724

Aluksi palvelu toimii pääsääntöisesti siten, että voit jättää tuon numeron puhelinvastaajaan joko soittopyynnön tai lyhyen esirukouspyynnön. Voit myös lähettää tekstiviestin, joka sisältää esirukouspynnön tai yhteydenottopyynnön, jolloin sielunhoitopuhelimen päivystäjä ottaa lähettäjään yhteyttä. Esirukouspyynnöt käsitellään lisäksi luvallasi Oronmyllyllä kokoontuvissa pienryhmissä, jumalanpalveluksissa tai muissa tilaisuuksissa. Sielunhoitopuhelimeen voi kuka tahansa soittaa nimettömänä. Tämän palvelun piiriin liittyvä viestittely ja keskustelut ovat luottamuksellisia ja salassapitovelvollisuuden alaisia. Sielunhoitopuhelimen päivystäjinä toimivat vapaaehtoiset, tehtävään koulutetut henkilöt.

Toivotamme jokaiselle siunausta ja varjelusta.

Luotamme Jumalaan ja Hänen johdatukseensa tänäänkin. Olisiko nyt aikaa pysähtyä, rukoilla ja kuulostella, mihin meitä johdatetaan?

Mainio matkaopas on Raamattu, elämän Sana, jossa Jumala puhuu meille. Meillä on iankaikkisen elämän toivo, joka perustuu Jumalan itsensä, Jeesuksen Kristuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen. "Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan." (Luuk. 19:10) "Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva." (Room. 10:9)

Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin:
»Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.»
Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta.
Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla.
Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.
Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää. (Ps. 91: 1-6)

Turvallista matkaa! Tässä muutamia linkkejä tutustuttavaksesi:

https://lastenkirkko.fi/

Raamattu https://www.bible.com/fi/

Kirkon vanhoja rukouksia

Oronmyllyn YouTube-kanava (linkki)

Kannattaa tilata kanava, niin pysyt ajan tasalla uusista julkaisuista.

Katso tästä linkistä: "Raamattu laulaa Orolla"-ohjelmassa Raija Bopp laulaa Sanaa

 

Polku kuljettavissa - lumikenkiä vuokrattavissa   Jouluaamu (mp4).

Oletko jo nähnyt tuon YouTube-kanavaltamme löytyvän videotervehdyksemme? Se on kuvattu Oronmyllyn talvimaisemissa. Siellä kulkee tuo taulujen viitoittama polku, joka alkaa heti piha-alueelle saavuttaessa laskeutuen tietä tai päärakennuksen luona olevia portaita pitkin Myllytuvalle, jatkuen tällä hetkellä sähkösaunalle ja sieltä takaisin Myllytuvan ohi, Myllyrakennuksen läpi, Ranta-aitan kuistin kautta Vironperän laavulle.

Jyväkirkko palvelee tiekirkkona 1. - 31.7.2021 klo 10 - 16.

Ovet ovat avoinna hiljentymistä varten jokaisena päivänä heinäkuussa.

Vielä ehdit ilmoittautua NewWine-kesätapahtumaan

Jyväkirkon korjaus

Korjaustyöt jatkuvat elokuussa.

Jokainen päivä on uusi ihme.

Jyväkirkko saa kauniin ilmeen ja raikkaan sisäilman.

21.7.21 päivitetty JYVÄKIRKON UUSI ELÄMÄ -kertomus. AVAA TÄSTÄ!

Yllä oleva kaavio päivitetty 27.4.2021.

...................................................

Retkeilykuulumisia

VAELLUSTA OROLLE  - 

 JA PITKIN MAAILMAA

'Kesäkuun alussa on Orolle ilmestynyt pitkien matkojen vaeltajia. Eräs syy siihen on Tommi Lahtonen. Hän on erittäin kokenut vaeltaja, joka on kävellyt kymmenillä reiteillä eri puolella maailmaa. Tommi valitsi  Oronmyllyn etappipaikkaksi vaelluksellaan läpi itäisen Suomen Virolahdelta Nuorgamiin.

Hänen tarkoituksenaan on kehittää kiinnostava polkureitti, jota muutkin voivat vaeltaa. Oronmylly osuu hyvin matkan varrelle. Tommin reittejä seuraillen jo pari muutakin vaeltajaa on poikennut Orolla.

Tommin matkaa ja raportteja voit seurata linkistä: https://hazor.iki.fi/2021/suomi/.'

...................................................

Kevätsiivouksen ja lahjoitusten myötä Oronmyllylle on kertynyt käytettyjä kalusteita ja kirjoja, joille mielellämme löytäisimme uuden omistajan. Tule tutustumaan, mitä kaikkea löytyykään ja vie pois! Voit valita summan 0 - x euroa, jonka haluat näistä meille lahjoittaa, siis ihan ilmaiseksikin voit näitä käydä hakemassa. Alla esimerkkejä löydöistä. Niitä ovat mm. Whirlpool-pyykinpesukone, Cylinda 50 cm liesiuuni, tumma keskikorkea hyllykkö, matala yöpöytä, matala sohvapöytä, 6 kpl mäntyisiä selkänojallisia tuoleja, työpöytä, sohva yms. Soita vaikka Sarille 0400 888 273, jos olet näistä kiinnostunut.

            

         

HENGELLISTÄ KIRJALLISUUTTA

Myymälästämme voi ostaa kirjoja, cd-levyjä ja Oronmyllyn toimintaa tukevia tuotteita tapahtumien yhteydessä, sekä erikseen sovittuna ajakohtana henkilökunnan ollessa paikalla.

Tiedustelut:

Puh. 0400 793 441
toimisto@oronmylly.fi

ALLA OLEVASTA LINKISTÄ PÄÄSET TUTUSTUMAAN VAIKKAPA REIJO TELARANNAN BLOGISSA OLEVAAN KIRJA-ARVOSTELUUN "RISTIN SANA"-KIRJAN OSALTA.

BLOGI, REIJO TELARANTA

Oron Ystävät ry

Puheenjohtaja Timo Huttulan kesätervehdys "muutokset mahdollisia"

 

Marita Hakulinen on aloittanut uutena Oron ystävät ry:n rahastonhoitajana. Vastuukapulan ojensi Orolla ystävien pitkäaikainen rahastonhoitaja Jouko Tykkyläinen. Suuret kiitokset Joukolle ja lämmin tervetulotoivotus Maritalle.

UUSIN ORON YSTÄVÄ-LEHTI 2-21 AVAUTUU TÄSTÄ, OLE HYVÄ

Oron ystävät ry tukee Oron toimintaa
Oron ystävät ry:n pankkiyhteys: 
IBAN: FI7841082340010197  BIC: HELSFIHH

SiunEnkeli

Ystävien hallitus on päättänyt käynnistää SiunEnkeli-toiminnan vähävaraisten tukemiseksi niin, että he voivat osallistua Oronmyllyn tapahtumiin. Tarvetta on esimerkiksi lapsiperheiden osallistumisen tukemiseen. Voit ilmoittautua toimistoon puh. 0400 793 441 tai toimisto@oronmylly.fi ja kertoa, että haluat kustantaa jonkun tai joidenkin henkilöiden osallistumisen esimerkiksi lastenleirille. Voit ilmoittaa myös muunlaisesta osallistujien tukemisesta. Toimistosta ilmoitetaan sitten sinulle milloin ja ketä voit tukea. Tukisumman ja tukitapausten määrän voit itse valita.

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan joulutervehdys [mp4-video]

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan syystervehdys [mp4-video]

Oron ystävien pj:n Timo Huttulan kesätervehdys [mp4-video]

Oron ystävistä löydät lisätietoa täältä.

Oronmyllyn tulevia kirkkopyhiä ja vierailuja

Haluatko kutsua meidät vierailulle yhteisöösi? Ota rohkeasti yhteyttä, sovitaan teille sopiva vaihtoehto.

Tapahtumat

Oronmyllyllä järjestetään vuoden aikana paljon tapahtumia. Tiloja ja maastoa riittää, joten kerro meille oma tapahtumaideasi. Voit myös jättää tarjouspyynnön omille juhlille tai vaikka yrityksen virkistyspäiville. 

Alla linkkejä seuraaviin tapahtumiin. Tervetuloa mukaan! Huomioimme koronarajoitukset.


» Tutustu kaikkiin tapahtumiin tapahtumakalenterissa

Tervetuloa Oronmyllylle!

Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa järjestetään erilaisia kristillisiä tapahtumia ympäri vuoden. Oronmylly palvelee myös retkeilijöitä ja majoittujia.

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan kuuluisasta Oron hengestä! Se tarkoittaa vieraanvaraisuutta, armollista leppoisuutta, jossa on tilaa hengittää. Hengellisen pitopöydän lisäksi meillä on katettuna myös Oron keittiön mainiot antimet!

Oronmylly sijaitsee Parikkalan Särkisalmella, kirkasvetisten lampien ja korkeiden harjujen tuntumassa. Etelä-Karjalan ainutlaatuinen luonto tarjoaa mahtavan ympäristön retkeilijöille, hiihtäjille, matkailijoille tai muuten vain luonnonrauhaa etsiville. Oronmyllyn rauhallisessa ympäristössä myös yksityistilaisuudet, koulutukset ja kokoukset saavat arvoisensa puitteet.

Järjestämme yksityistilaisuuksia toiveidenne mukaan.

Tule Oronmyllylle viettämään virkistyspäivää, syntymäpäiviä, häitä, muistotilaisuutta tai vaikka sukukokousta. Laitathan kyselyä sähköpostiin tai soita meille, niin räätälöidään teille sopiva paketti. 

Puh. 0400 793441

toimisto@oronmylly.fi

Voit myös tilata Ravintola Myllymuorin laadukkaasta juhlapalvelusta ruuat pitoihin, kokouksiin ja muihin tapahtumiin. Lisätietoa klikkaamalla tästä.

 

*****************************************************************************************

TEKSTIVIESTILAHJOITUKSET ORONMYLLYSÄÄTIÖLLE

LAHJOITA 10€, lähetä tekstiviesti 10 ORONTUKI numeroon 16588 
LAHJOITA 20€, lähetä tekstiviesti 20 ORONTUKI numeroon 16588 
LAHJOITA 40€, lähetä tekstiviesti 40 ORONTUKI numeroon 16588 

Rahankeräyslupa 29.04.2021 RA/2021/550, luvan myöntäjä Poliisihallitus,
voimassa 29.4.2021 alkaen, luvan saaja ja keräyksen toimeenpanija Oronmyllysäätiö sr.

Kerätyt varat käytetään hakija sääntöjen mukaiseen yleishyödylliseen toimintaan. Varoilla katetaan mm. lasten, nuorten, perheiden ja eri sukupolvien yhteisistä päiväja viikonlopputapahtumista, useamman päivän lyhytkursseista sekä eri-ikäisten henkistä, hengellistä ja ruumiillista hyvinvointia lisäävää monipuolista ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta toteuttavasta viriketoiminnasta ja koulutuksesta syntyviä kustannuksia ( mm. ruokahuollosta, tapahtuman vastuuhenkilöiden majoituksista, ruokailuista ja matkakuluista, mahdollisista opetuspalkkioista, sähköstä, lämmityksestä ja av-tekniikasta sekä ohjelmissa tarvittavista materiaaleista ja kalustosta). Leirejä järjestetään esimerkiksi lapsille ja perheille, tapahtumissa ja kursseilla opiskellaan esimerkiksi Raamattua, lintuvalokuvausta, taiteen eri muotoja, kieltä, tansseja ja ruoanlaittoa. Kerätyillä varoilla tuetaan myös tarvehankinnan perusteella vähävaraisten osallistumista tapahtumiin ja musiikkiharrastusryhmän toimintaa. Lisäksi kerätyillä varoilla ylläpidetään ja korjataan kiinteistöjä Oronmyllyn loma- ja kurssikeskuksessa siltä osin kun niitä käytetään yleishyödylliseen toimintaan. Varoja käytetään erityisesti kokoontumistilan, ns. kirkkotilan korjaamiseen.

Keräystili: FI 94 4108 0011 1039 29.

******************************************************************************************

TILIYHTEYSTIEDOT 

Oronmyllysäätiö sr

OSUUSPANKKI                         FI39 5326 0020 0578 95

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ      FI94 4108 0011 1039 29

KOLEHTITILITYSTEN VIITE      20527